innebandyfärg

Salibandylla alkaa olla jo kohtalaisen pitkä historia Ruotsissa, Suomessa ja monissa muissakin maissa. Esimerkiksi viime vuoden maailmanmestaruuskilpailuissa kolme parasta sijaa jaettiin Ruotsin, Suomen ja Tšekin kesken. Aivan lajin kärjessä ovatkin tällä hetkellä Ruotsi ja Suomi ja kun nämä salibandyn ”jättiläiset” kohtaavat, on odotettavissa aina kiihkeää peliä ja vauhdikasta salibandya.

Seuraavan kerran tätä tunnelmaa on luvassa Vantaan Energia-Areenalla, kun Suomi ja Ruotsi pelaavat perinteisen salibandymaaottelun syyskuun 11. päivänä. Saa nähdä minkälainen ottelusta tulee, mutta tuskin sentään yhtä pitkää, kuin maailman pisimmästä ottelusta, josta voit lukea lisää artikkelista Maailman pisin salibandy-ottelu.

Maaotteluiden historia

Salibandyn maaotteluja on järjestetty jo vuodesta 1999 alkaen ja ne noudattavat varsin positiivisessa hengessä perinteistä ja historiallistakin Suomen ja Ruotsin välistä maaotteluhenkeä – näitä maaottelujahan eli Finnkampeneita on käyty mm. yleisurheilun puolella jo 1930-luvulla. Nykyään Salibandyn Suomi-Ruotsi -maaottelu on kaksipäiväinen tapahtuma ja se on oikeastaan jo pienimuotoinen festivaalitapahtuma salibandyn ystäville.

Ruotsiottelun taikaa

Ruotsi on – lajista riippumatta – aina erityisen merkittävä vastustaja Suomelle, sillä jostain kumman syystä juuri Ruotsista saatu voitto tuntuu aina erityisen hyvältä. Vastaavasti luvassa voi olla myös erityisen kirvelevä tappio. Salibandyn osalta tilanne on vielä erityisen kiinnostava, sillä kahden naapurimaan vastakkainasettelun lisäksi ottelussa pelataan myös salibandyn maailman tämän hetken huipputasolla ja ottelusta ovat toki kiinnostuneet salibandyn ystävät ympäri maailman. Ovathan Suomi ja Ruotsi lajin maailmanrankingin kärkimaita.

Energia Areenan ohjelma alkaa kello 15:30, jolloin naiset aloittavat pelin. Miesten vuoro tulee klo 18:30. Aikuisten lipun hinta on 15€, ja alennetun lipun hinta (lapset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset) puolestaan 8€. Melko edullisesti pääsee siis seuraamaan maailman kärkitason salibandya syyskuussa Vantaalle! Lippuja voi ostaa Lippupisteestä ja R-kioskeilta.