shutterstock_182508515

Suomalainen salibandy on päässyt myös Guinnesin ennätysten kirjaan, sillä Etelä-Karjalan Liikuntakeskuksella pelattiin maailman pisin salibandyottelu heinäkuun 12. – 13. päivien aikana vuonna 2013. Se oli kestoltaan 26 tuntia. Vastakkain ottelussa olivat UK Team (Urheilu Koskimies Team) ja LUT All Stars (Lappeenranta University of Technology All Stars). Pelissä oli mukana myös vahvistuksia, kuten esimerkiksi Suomen maajoukkueessa pelannut Aki Seppälä.

Ottelun kesto vahvistettiin virallisesti myös Guinnesin ennätyksenä ja sen ohessa järjestetyn hyväntekeväisyyskampanjan (jonka keräyslupa oli 7/2013) tuotto lahjoitettiin eteenpäin, muun muassa Etelä-Karjalan Perhetyölle.

Keräyksen tuotto

Etelä-Karjalan Perhetyön kehittämisyhdistys pyrkii edistämään nuorten ja lasten hyvinvointia ja yhteiskunnallista asemaa. Tämä yhdistys tarjoaa myös ensikoti- ja turvakotipalvelua. Ennätyspitkän salibandyottelun avulla kerättiin rahaa 10 000 euron verran. Lisäksi kerättiin 100 salibandymailaa, jotka nekin käytetään hyväntekeväisyystarkoitukseen. Ottelun hyväntekeväisyysrahaston lahjoituksista vastasivat sekä sponsorit että yksityiset lahjoittajat.