fi-bandy

Sähly sekä sen virallisempi muoto salibandy ovat suosittuja monestakin syystä. Koska peliä pelataan sisätiloissa, voi pelaaja kehittää taitojaan ympäri vuoden säästä riippumatta. Suomalaisten pelin taso on kohonnut melkoista vauhtia alkuvaiheistaan 1970-luvun alusta. 1980-luvulla Suomi oli jo mukana kansainvälisissä kilpailuissa ja huippukova meno jatkuu.

Salibandy on mukava harrastus kaikenikäisille. Sitä pelatessa saa kunnon nousemaan jo lyhyessäkin ajassa, kunhan aloittaa pelin omalla tasolla. Vammoilta säästyy jo siksi, että jalkojen alla on tukeva muovimatto tai parketti eikä jäinen kenttä, jossa kaatumiset saattavat tuottaa harmia. Salibandy harrastuksena ei verota kukkaroa juurikaan kuluillaan – se on edullista niin pelaajille kuin pelien järjestäjillekin niin kentän kuin varusteidenkin kannalta.

Suuren suosion peli

Peliä on todella helppo päästä mukaan pelaamaan. Salibandy on Suomen toiseksi suosituin joukkuepeli jalkapallon jälkeen, joten seuroja on runsaasti joka puolella Suomea. Jokainen peli on jännittävä ja mielenkiintoinen, ja kerää monia katsojia. Vauhtia riittää ilman luistimiakin. Mailan käyttö vaatii tekniikkaa tässäkin joukkuepelissä, mutta pallon kulkua on vaikea ennakoida. Pelitilanteet vaihtuvat nopeasti ja siksi tuloksia on todella vaikea veikata.

Mestaritasoa Suomesta löytyy niin miesten kuin naistenkin liigasta. Kansallisella tasolla kaikki seurajoukkueet pääsevät ottelemaan Suomen Cup-otteluihin tasosta riippumatta. Vuosittain pelataan Champions Cup, johon osallistuvat eri maiden mestarijoukkueet. Vuorovuosittain järjestetään Salibandyn maailmanmestaruuskisat joko miehille tai naisille siten, että miehet pelaavat parillisina vuosina ja naiset parittomina vuosina.

Suomessa riittää pelaajia joka sarjaan, junioreista miesten ja naisten joukkueisiin. Pelit ja niiden usein yllättävät tulokset innostavat monia veikkaaman. Vedonlyöntikertoimia kannattaa seurata kunkin pelin osalta luotettavasta lähteestä, missä tulokset ovat hyvin ajan tasalla. Tutustu vedonlyöntikertoimiin Nettikasinovertailussa, hyötyäksesi kannattavimmista voitonmahdollisuuksista usean eri ottelun suhteen. Kertoimet saattavat vaihdella melkoisesti ja veikkaus lisää pelin jännitystä pienelläkin panoksella.

Kiivaimmat pelit käydään Suomi-Ruotsi-otteluiden aikana. Peli tuli aikoinaan Suomeen Ruotsin kautta, joten naapureillamme on pelistä hieman pidempi kokemus. Tämä ei ole kuitenkaan huolettanut suomalaisia. Euroopan mestaruuden joukkueemme voitti vuonna 1995, ja MM-kultaakin on tullut jo kahdesti, vuosina 2008 ja 2010. Saavutuksiimme kuuluu myös seitsemän hopeaa ja kaksi pronssia.