Vielä 1980-luvulla kouluissa pelattiin sählyä eikä salibandystä ollut kuultukaan. Sähly kuului peleihin, joita kaikki tykkäsivät pelata ja se tuntui sopivan kaikille, ei tarvittu kalliita varusteita, vaikeita taitoja ja peli saatiin pystyyn melko heppoisin varustein sisätiloissa. Pelin ei ajateltu nousevan kilpaluokan pelien joukkoon, vaan se koostui pitkään kaveriporukoiden keskinäisistä harrastuslajeista. Nykyisin sählystä salibandyksi muokkautunut laji on kuitenkin jotain aivan muuta kuin pallon perässä löntystelyä ja puolihuolimatonta kuntoilua.

Sählystä salonkikelpoiseksi salibandyksi

Salibandy kuuluu erityisesti Pohjoismaissa tunnettujen pelien joukkoon, jonka suosio ei ota laantuakseen. Suomen menestys lajissa on kiistatonta, sillä yhdessä Ruotsin kanssa ne taistelevat usein lajin mestaruuksista kaikissa sarjatasoissa. Vaikka salibandy onkin lunastanut paikkansa muiden arvostettujen lajien joukkoon, leimaa sitä edelleen matala aloituskynnys samoista syistä kuin alkuaikoina sählyn suhteen. Salibandy on kaikkien laji ja se kuuluu kaikille.

Salibandyn markkinointiarvo

Salibandyn noustua kilpaurheilun tasolle, myös sen markkina-arvo on huomioitu. Parhaimpien joukkueiden sponsorit ovat Pohjoismaiden tunnetuimpia yrityksiä ja salibandytapahtumat keräävät väkeä otteluihin, joissa yritysten näkyvyys on iso asia. Urheilutapahtuma kerää kaikenikäisiä osallistujia ja tunnelma on yleensä katossa, katsomossa vallitsee hyvä kotipaikkahenki ja maalien napsahtaessa plakkariin saatetaan halata jopa tuntematonta vieruskaveria urheiluhengen huumassa.

Urheilutapahtumissa markkinointikeinoina toimivat monesti helpot ja hyvin näkyvyyttä saavat tuotteet. Sellaisia voivat olla esimerkiksi ilmapallo painatuksella. Palloihin painettu joukkueen logo nostetaan mielellään ilmaan katsomossa ja ne toimivat hyvinä yhteishengen nostattajina. Salibandyn kuten muidenkin urheilutapahtumien kohdalla kohtaavat yritykset eli sponsorit ja sponsoroitavat eli joukkueet. Mitä menestyneempi joukkue, sen suurempi markkinointiarvo.

Hyvin kansaa kerännyt tapahtuma saa yritykset kiinnostumaan sen mahdollisuuksista, yritys voi esiintyä joukkueen tukena monella tavalla kuten logoina vaatteissa, pelivälineissä ja oheistuotteissa, joita voidaan jakaa yleisölle. Se voi myös tarjota otteluun saapujille vaikkapa urheilujuomat tai proteiinipatukat, kotiin voi kotiuttaa ottelusta yrityksen logoa kantavat urheilukassin tai vaikkapa tulevan vuoden kalenterin. Muisto mukavasta urheilutapahtumasta yhdistyy vielä myöhemminkin yritykseen, joka on tukenut tapahtumaa.