Monen hauskan urheilulajin miinuspuolena on se, että ne maksavat. Jääkiekko tai ratsastus saattaa saada suurperheen vanhemmat konkurssin partaalle. Lajivalinta määrittää paljolti, kuinka paljon tavaraa harrastuksen vuoksi täytyy hankkia. Vaikkei salibandy kaikista lajeista se välineurheilun kuningas olekaan, niin tarvitsee senkin pelaaja ainakin pari vakiovälinettä. Halvimmasta päästä kuitenkin ollaan, jollei nimenomaan halua hankkia erityisvarusteita. Kiihkeämmälle harrastajalle tai ammattilaiselle löytyy jos jonkinlaista tavaraa ja asustetta suoritusta parantamaan.

Ensisijaisen tärkeää on, että pelaajalla on maila. Perusmailan saa halvalla netistä tilaamalla. Mailan lisäksi pelin etenemistä auttaa pallo. Jokaisella ei tarvitse olla omaansa, mutta pieni pallo hukkuu helposti ja useamman ollessa lämmittelyvaiheessa kentällä saa monimuotoisempia harjoituksia aikaiseksi. Esimerkiksi salerunner.com.fi-sivustolta löytyy kaikki tarpeelliset ja tarjouksissa olevat urheilutarvikkeet yhden katon alta.

Pallon ja mailan jälkeen seuraavaksi tärkeimpiä ovat urheiluvaatteet. Avojaloin voi pelata tiettyyn pisteeseen asti, mutta maila saattaa helposti lipsahtaa kivuliaasti varpaille. Hyvät sisäpelikengät lisäävät pitoa ja räjähdysnopeutta huomattavasti. Salibandy käy kovasta urheilusta ja hiki taatusti tirisee. Hyvä hikeä ammattitaidolla käsittelevä urheilupaita ja mukavat, elastiset urheiluhousut kannattaa hankkia. On tärkeää, että vaatteet eivät estä liikeratoja ja että ne tuntuvat mukavalta yllä. Kovasti hikoavalle ovat hikipanta ja ranteisiin asetettavat hikirannekkeet myös järkevä sijoitus, hajun itseensä imeviä sukkia unohtamatta.

Kun perusvarusteet on hankittu ja urheilu on jo säännöllistä, kannattaa alkaa miettiä, onko valmis panostamaan urheiluun ja sitä kautta itsensä hyvinvointiin enemmänkin. Omaa kuntoaan ja suorituskykyään on viisasta seurata sykemittarilla. Sen avulla voi katsoa kulutettua energiamäärä, urheillut minuutit, sykkeen tason ja paljon muutakin. Oman suorituksen seuraaminen kannattaa, sillä se auttaa määrittämään sopivan liikunnan määrän ja samalla myös, milloin kannattaa levätä ja palautua.

Jos urheilua harrastaa useamman kerran viikossa, niin kannattaa jo hankkia lisäravinteita. Ennen urheilua voi hankkia pikaenergiaa erilaisten patukoiden muodossa. Lihasmassan kasvun apuna on useita erilaisia proteiinituotteita. Monet suun kautta nautittavat ja yleensä myös hyvän makuiset ruoat auttavat kroppaa palautumaan sekä saamaan tarpeeksi energiaa jaksaakseen ja kehittyäkseen.