shutterstock_148161494

Kuten muissakin palloilulajeissa, on myös salibandyssa valmentajatyöllä keskeinen osuus lajin toiminnassa ja tason ylläpitämisessä. Salibandyseuroissa valmentajaoikeuksia valvotaan lisensseillä samaan tapaan kuin monissa muissakin urheilulajeissa. Niin sanotulla pöytäkirjaan merkityillä salibandyn valmentajalla pitää olla lisenssi (kilpa- tai valmentajalisenssi, tai molemmat) erikseen miesten salibandyliigaan, 1. ja 2. divisioonaan, naisten salibandyliigaan ja A-E -junioreiden 1. divisioonan sarjoihin pelikaudella 2015–2016.

Valmentajalisenssin hankkimisessa on tapahtunut myös uudistuksia. Kaudelle 2015–2016 on tarkoitus ottaa internet paremmin mukaan valmennusosaamisen lisäämiseen. Valmennuslisenssin hankkimisesta kiinnostuneet voivat tutustua asiaan paremmin Floorball.fi -verkkopalvelussa. Floorball Centren kautta voi lisätä tietoutta valmennuspuolen asioista, sekä myös aloittaa valmentajaksi suuntautumisen vaikka saman tien. Valmentaminen on hyvä keino olla mukana lajin kehittämisessä, vaikkei pelaaminen esimerkiksi vamman takia enää onnistuisikaan.

Uudistukset

Lisenssin sisältöön on panostettu entistä enemmän ja nyt pyritään huomioimaan valmentajan arkityö entistä paremmin. Lisenssi muuttuu tällä kaudella myös pakolliseksi. Salibandyliitto haluaa varmistaa lisenssijärjestelmän avulla, että sekä tavoitteellisen kilpailutoiminnan, että juniorityön parissa toimivat valmentajat ovat rekisteröityneitä alan toimijoita. Lisenssien avulla varmistetaan myös muun muassa toimiva vuorovaikutus ja viestintä lajin parissa.

Lisensoinnin tarkoitus

Lisensoidulla valmentajatoiminnalla pyritään tietysti myös pitämään suomalaisen salibandyn laatu korkealla. Siellähän se jo onkin, mutta lajin suosio kasvaa jatkuvasti eri puolilla maailmaa, ja uusia haastajia ilmestyy varmasti jo lähiaikoina näköpiiriin.